Cuina de qualitat, ecològica i variada

Productes variats i de qualitat

- Optem per cuinar el màxim possible de productes: fem el sofregits, fem els purés, fel les verdures i no les comprem precuinades...  

 

- Tenim  molt clar que l'alimentació i l'hàbit de nodrir-se és un procés tranquil i lent, per tant, introduïm nous aliments i textures poc a poc.

 

- Controlem amb criteri la qualitat tant dels proveïdors dels aliments, com de la cuina i el transport.

 

Els menús:

- Els menús els configura una dietista però són revisats pels nostres coordinadors i per l'AMPA, per tal de donar aportacions a la dietista. 

 

- Elaborem menús específics per al·lèrgics, sense lactosa, sense gluten, dieta musulmana...

 

- Als menús de dieta musulmana  utilitzem carn sacrificada per halal evitant la discriminació pel tipus de dieta vinculada a la religió i simplificant el transport i el servei de menjar, ja que no cal separar àpats. 

 

Productes ecològics

Per tal d' alimentar als nostres infants de manera saludable hem començat a introduir aliments ecològics com les pastes, les llegums, les farines, els iogurts... I estem de camí d'anar incorporant nous productes, sense pressa ni integrisme. 

Estem convençuts que això representa un PLUS sense cap cost afegit

Productes de proximitat

Si sabem que tenim pagesos a la nostra terra, si podem generar feina als pobles del nostre entorn, si sabem que el consum de proximitat redueix les despeses de distribució i transport, si sabem que al consum de proximitat es dona una relació més justa entre l'elaborador i el consumidor...

 

Per aquests motius ja hem començat a buscar proveïdors a les nostres comarques que: 

 

- Ens asseguren un millor producte.

 

- Generen riquesa local i revalorització de l'economia propera.

 

- No es més car que l'estàndard de la distribució.

  


Els nostres menús, a més, passen per una serie de criteris irrenunciables:

2.1.- Respecte el peix:

Peix 2 cops per setmana

- No panga ni tilapia - sí bacallà, rosada i salmó. 

-  Peix blau  mínim 1 cop al mes: Castanyola, sardina i tonyina.

- Barretes o formes de peça de peix. No pasta de peix.

 

2.2.- Respecte els menús:

- Introducció de productes integrals 2 cops al mes (pa integral, arròs i pastes).

- Reducció de proteïna animal en els primers plats i augment de la proteïna vegetal. Exemple: picades vegetals per sofregits, guisos i salses.

- Conill 1 cop al mes.

- Introducció d’hamburgueses mixtes de carn i vegetals. 

- Llegum 1 cop per setmana (prioritat ecològica).

 

2.3.- Respecte el cuinats:

 - Cuinats a la cassola, paella i forn preferentment.

- Reducció al mínim de productes fregits i evitar productes precuinats (evitar crostons, croquetes congelades, calamars...).

- Sopa 100% cassolana.

 

2.4.- Respecte els postres:

- Fruita de proximitat sempre que sigui possible.

- Làctics només 1 cop per setmana.

- Preferència pel iogurt ecològic d'envàs gran.

 

 

2.5.- Altres bases:

- No quetxup ni refrescos gasosos o ensucrats.

- Aigua embotellada.

- Pa de qualitat i fet al dia.