- Optem per cuinar el màxim possible de productes: fem el sofregits, fem els purés, fel les verdures i no les comprem precuinades...
- Tenim molt clar que l'alimentació i l'hàbit de nodrir-se és un procés tranquil i lent, per tant, introduïm nous aliments i textures poc a poc.
- Controlem amb criteri la qualitat tant dels proveïdors dels aliments, com de la cuina i el transport.
- Els menús els configura una dietista però són revisats pels nostres coordinadors i per l'AMPA, per tal de donar aportacions a la dietista.
- Elaborem menús específics per al·lèrgics, sense lactosa, sense gluten, dieta musulmana...
- Als menús de dieta musulmana utilitzem carn sacrificada per halal evitant la discriminació pel tipus de dieta vinculada a la religió i simplificant el transport i el servei de menjar, ja que no cal separar àpats.
Per tal d' alimentar als nostres infants de manera saludable hem començat a introduir aliments ecològics com les pastes, les llegums, les farines, els iogurts... I estem de camí d'anar incorporant nous productes, sense pressa ni integrisme.
Si sabem que tenim pagesos a la nostra terra, si podem generar feina als pobles del nostre entorn, si sabem que el consum de proximitat redueix les despeses de distribució i transport, si sabem que al consum de proximitat es dona una relació més justa entre l'elaborador i el consumidor...
Per aquests motius ja hem començat a buscar proveïdors a les nostres comarques que:
- Ens asseguren un millor producte.
- Generen riquesa local i revalorització de l'economia propera.
- No es més car que l'estàndard de la distribució.
2.1.- Respecte el peix:
Peix 2 cops per setmana
- No panga ni tilapia - sí bacallà, rosada i salmó.
- Peix blau mínim 1 cop al mes: Castanyola, sardina i tonyina.
- Barretes o formes de peça de peix. No pasta de peix.
2.2.- Respecte els menús:
- Introducció de productes integrals 2 cops al mes (pa integral, arròs i pastes).
- Reducció de proteïna animal en els primers plats i augment de la proteïna vegetal. Exemple: picades vegetals per sofregits, guisos i salses.
- Conill 1 cop al mes.
- Introducció d’hamburgueses mixtes de carn i vegetals.
- Llegum 1 cop per setmana (prioritat ecològica).
2.3.- Respecte el cuinats:
- Cuinats a la cassola, paella i forn preferentment.
- Reducció al mínim de productes fregits i evitar productes precuinats (evitar crostons, croquetes congelades, calamars...).
- Sopa 100% cassolana.
2.4.- Respecte els postres:
- Fruita de proximitat sempre que sigui possible.
- Làctics només 1 cop per setmana.
- Preferència pel iogurt ecològic d'envàs gran.
2.5.- Altres bases:
- No quetxup ni refrescos gasosos o ensucrats.
- Aigua embotellada.
- Pa de qualitat i fet al dia.
c/ Pons d'Icart 43 baixos, Tarragona
Tel: 977 226 923
info@enxarxa.cat